Свети Валентин наближава, а с това и различните настроения за повода. И докато на момчетата май им е все тая за този ден, момичетата сякаш не го приемат като поредния ден от годината.

Ето кои 5 типа „Свети Валентински” момичета откроих аз и виж в коя ще се припознаеш:

  1. Ентусиастката

За нея всичко на този ден е цветя и сърца – под всякакви форми. Маникюрът й е декориран със сърца, хапва кексчета във формата на сърца, получава рози във формата на сърца и балони сърца. Йоркито й е на кукуриго с ластичка със сърце, в колата си е окачила да виси мини плюшено сърце, а за вкъщи си е купила възглавничка сърце. Всичко това разбира се научаваме, защото то венагически отива на стори в профилите й във всички социални мрежи.

  1. Хейтърката

Тя мрази този ден, защото преди 5 години един смотаняк я е зарязал и сега мрази всички проявления на любов. 14-ти февруари е зачеркнат ден в календара й и тя не излиза никъде, за да не се натъква на сърцата в мола, заведенията, а и прегърнатите двойки по улицата я отвращават и дразнят до краен предел. Затова цял ден слуша феминистки речи, а когато и те й омръзнат, разнообразява с „I don’t need a man” на The Pussycat Dolls .

  1. Купонджийката

Няма значение дали е Свети Валентин, Нова година, именият й ден, рожденият й ден или просто е петък. Влюбена или не, купонджийката е център на вниманието на всяко събиране, защото винаги е в настроение за нови запознанства, шеги и танци. Не я интересува дали е обвързана, тя просто излиза и фен клубът й нараства.

  1. Самотната

Тя няма нищо против влюбените, дори им се радва когато ги вижда около себе си. Не завижда и на обвързаните си приятелки за тяхното щастие, но все пак се натъжава, че си няма човек до себе си. Мечтае си за истинска любов и няма търпение да открие своя принц.

  1. Момичето от „кокошарника”

Кокошарник – това е онази компания от 4-5 добри приятелки, в която винаги е ненормално забавно. Те си се събират често и си обсъждат всичко – препоръчват си гримове, преси, избират си дестинация за почивка, коментират гадните си колежки и готините колеги и не пропускат да си разкажат кое ултра готино момче им е писало. Когато тема на разговор са мъжете, излизането се превръща в „Искрено и лично”. Понякога разговорите им са толкова пиперливи, че мъжете биха си мечтали да сложат бръмбър, за да послушват, да записват и да се учат 😉 Дори някоя от тях да е обвързана, останалите са на разположение на 14-ти февруари за поредното епично женско излизане.

 

Е, тези образи бяха леко преувеличени, но искам да ти кажа и как виждам аз нещата:

14-ти февруари е ден, в който влюбените може да се поглезят една идея повече и да го използват като повод да направят нещо, за което в ежедневието не биха отделили време или финанси.

Работата е там обаче, че ако си влюбен, то не трябва да чакаш един определен ден в годината, за да го покажеш на половинката си, а да го правиш всеки ден. С грижи, внимание, прегръдки, подкрепа, с помощ в домакинството или работата, с окуражителни думи. Всеки възприема любовта по различен начин. Един иска да му се казва, че е обичан, друг – да бъде гушкан, трети – с действия. Понякога дори влюбените се карат непрекъснато не защото не се обичат, а защото говорят на различни езици на любовта.

  • Ако си обвързан/а, предизвиквам те да научиш как твоята половинка обича да й показваш любовта си и започни да го правиш. Не чакай повод, започни сега и не спирай:)

  • Ако пък все още нямаш човек до себе си – използвай това време, за да се изградиш като личност, да си създадеш правилни навици и разбирания, които след това ще ти помогнат да имаш хармонична връзка. <3

 

П.П. Любовта е двигател на почти всяко действие и е нещото, което осмисля всичко, което правиш. Така че давай любов постоянно – усмихвай се повече, показвай, че те е грижа, старай се за малките неща. Не само заради другите, а и заради себе си. Защото когато имаш любов и правиш нещата с любов, това си личи и е красиво.